Eroon ”Haluatko avata sovelluksen..” -ilmoituksesta

Onko tuttu tilanne? Olet avannut Outlookin kalenteritapahtuman ja klikkaat Teamsin kokouksen liittymislinkkiä ja päädyt oletusselaimeesi joka kysyy:

Useimmiten haluat avata Teams-sovelluksen jotta pääset liittymään kokoukseen täysillä ominaisuuksilla. Chromessa (josta kuva on) korjaus on helppo. Ruksita tuo ”Always open ..” ja napsauta Open Microsoft Teams-valintaa.

Entäpä Microsoft Edge?

Microsoft Edgellä, ja muillakin selaimilla, on omat valintansa jotka ohjaavat tätä. Mikäli oletusselaimesi on Edge, olet jo varmaan huomannut että mahdollisuus vastaavaan ruksiin puuttuu.

Loppujen lopuksi ruksi löytyy, muttei Edgen sisältä. Sen sijaan ota kopio kokouksen liittymislinkistä ja avaa Internet Explorer. Ei, älä pelkää – IE:tä ei käytetä kuin asetuksen muuttamiseen tässä.

Avaa siis liittymislinkin osoite IE:llä niin saat seuraavanlaisen ikkunan esille:

Nyt ”Always ask..” ruksi on näkyvillä ja päällä, joten ota se pois päältä ja paina Allow/salli. Ruksin asetus on nurinkurinen Chromeen verrattuna.

Anna Teamsin avautua ja sulje sen jälkeen IE. Jatkossa Teamsin kokouslinkit avautuvat Edgen kautta suoraan Teamsissa – ilman kysymyksiä.

Mikäli muita Teamsin (tai jonkun toisen sovelluksen) linkkejä tulee eteen joissa Edge kysyy saako sovelluksen avata –> avaaa linkki IE:llä ja ota ruksi pois päältä.

Oletusohjelmat ja selaimet

Windows 10:n oletusohjelmat kannattaa silloin tällöin käydä tarkistamassa ja muuttaa niitä tarvittaessa. Win + I ja Apps/Sovellukset valikon takaa löytyvät oletussovellukset – kuten vaikka selaimen valinta.

Protokollavalinnan (Choose default apps by protocol) takaa löytyy mm IM (pikaviesti) ja MSTeams-valinnat joihin voi laittaa Teamsin oletussovelluksesi.

Sitä käyttökelpoisempi on kuitenkin mahdollisuus valita oletusselain itselleen toimivimmaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.