Uutta Teamsissa: tiimien, toimintasyötteen ja keskustelujen suodatukset

Viime viikolla Teams sai jälleen uuden käyttökelpoisen ominaisuuden: mahdollisuuden suodattaa tiimejä/kanavia, toimintasyötettä tai keskusteluja käyttäen vapaata tekstiä. Kyseessä on aina listan suodatus, ei haku sisällöstä.

Tiimien suodattaminen

Aloitetaan tiimien näkymässä ja napsautetaan suodattimen kuvaketta tiimien yläpuolella.

Tässä näkymässä voi suodattaa haluamansa tiimit tai kanavat näkymiin yksinkertaisesti kirjoittamalla osan tiimin / kanavan nimestä. Suodatus ulottuu myös piiloitettuihin tiimeihin, eli se kattaa kaikki ne tiimit joissa käyttäjä on mukana.

Erittäin kätevää, eikö? Tämä on helpompi varmasti monelle kuin muistaa /siirry-komento.

Toimintasyöte

Toimintasyötteen osuudessa toiminto on hyvin paljon samankaltainen, paitsi tässä on käytössä myös aiemmat suodatukset – näitä voi käyttää yhdistelmänä.

Suodattamista tekstiä ja tyyppiä voi käyttää yhdistelmänä, joten voi lähteä etsimään esimerkiksi itsensä mainintoja tietyllä tekstillä.

Keskustelu / Chat

Myös keskustelussa on suodatin. On hyvä ymmärtää, että kyseessä on suodatin – ei haku. Vanha tuttu suppilo on täälläkin aloituspaikka.

Kuten kuvasta näkee, on tässäkin näkymässä uusi … valikko, josta aukeaa lisävalinnat suodattaa keskusteluja lukemattomista, kokouksista tai mykistetyistä.

Mikäli keskustelujen lista on jo aluksi lyhyt, ei tämä tuo kauheaa lisäarvoa koska suodatus kohdistuu vain sellaisiin keskusteluihin jotka ovat näkyvissä – ei esimerkiksi historiallisiin jotka ovat jo poistuneet näytöltä (=ovat piilossa).

Kuitenkin todellisessa Teams-käytössä keskusteluja voi olla näkyvissä aikamoinen lista, jolloin suodatuksen käyttö säästää merkittävästi aikaa kun ei tarvitse selata listaa että ”missäs ryhmässä keskustelinkaan tästä asiasta esimieheni kanssa”.

Suodatus kohdistuu vain keskustelijoiden tai keskusteluryhmien nimiin tai kokouksten aiheisiin. Keskusteluryhmät suodattuvat osallistujien ja ryhmän nimen perusteella, mikä on erittäin hyvä asia. .

Suodattimet toimivat tässäkin yhdessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.